Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Dobový ples opět pomáhal

Publikováno: 14.04.2017

Členové Veterán klubu Litomyšl a Sboru paní a dívek uspořádali 24. března od 19 hodin jako každoročně Benefiční dobový ples.

I letos to byl pro všechny zúčastněné nezapomenutelný zážitek. V sále panovala dobová atmosféra, která se nesla v duchu třicátých až sedmdesátých let. Před Smetanovým domem si mohl každý návštěvník prohlédnout dobová historická vozidla a při vstupu do foyer byla k vidění výstava dobových dětských kočárků. K tanci i poslechu zahrál Big band Základní umělecké školy pod vedením pana učitele Libora Kazdy a skupina Reflex pod vedením Lukáše Petráně. Zazpíval také Sbor paní a dívek, tentokrát netradičně v duchu šedesátých let. O předtančení se postarali tanečníci z tanečního klubu Orel Telnice Brno. Proběhla retro módní přehlídka ze známých českých seriálů a nechybělo také půlnoční překvapení, obojí v podání Svrateckých valkýrů.

Výtěžek z plesu byl jako každý rok věnován na dobročinné účely. Celková částka 53. 416 Kč byla předána organizaci Ruka pro život o.p.s. Ta provozuje v Litomyšli sociální službu denní stacionář, která je určena lidem s mentálním a kombinovaným postižením, poruchou autistického spektra a seniorům. Peníze z plesu použije na nákup kompenzačních pomůcek – výškově a úhlově nastavitelných stolů pro vozíčkáře, zátěžové přikrývky a dalších pomůcek pro uživatele denního stacionáře.

Děkujeme pořadatelům – Veterán klubu Litomyšl a Sboru paní a dívek, hlavním partnerům plesu – městu Litomyšl, tiskárně HRG a restauraci Karlov a samozřejmě všem sponzorům a dárcům cen do tomboly, bez které by se ples neobešel.

 

Za uživatele a pracovníky denního stacionáře Ruky pro život o.p.s.

Ria Slušná

 

 

foto: Denní stacionář Litomyšl

< Zpět