Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Vyhodnocení Vzpomínkové jízdy na Elišku a Čeňka Jukovy 2022

Publikováno: 27.08.2022

Vyhodnocení Vzpomínkové jízdy 2022

Pátý ročník Vzpomínkové jízdy je za námi, vše proběhlo bez výraznějších komplikací, ikdyž prvotní velkou radost z úspěšné akce nám překazila velice smutná zpráva o odchodu Vládi Junka. Proto bych hned na začátku tohoto článku vyjádřil velkou lítost z Vláďova odchodu a moc poděkoval rodině Šonkových a Junkových za velkou péči, kterou Vláďovi poskytli v posledních dnech jeho života. Jsme moc hrdí, že jsme mohli s Vláďou spolupracovat, bylo nám velkou ctí mít Vláďu v našich členských řadách. Čest jeho památce.

V duchu čtvrtého ročníku jsme využili inovovaný registrační systém na našem webu, ačkoliv nám letošní praxe ukázala, že je stále co ladit. Tímto se omlouvámě všem účastníkům, kteří měli problémy s vkládáním fotografie svého vozu při registraci v mobilní aplikaci. Vynasnažíme se vše do příště opravit. Posílili jsme kyvadlovou dopravu, aby nemuseli naši hosté dlouho čekat na odvoz do ubytovacích zařízení. Ačkoliv jsme objednali slunečné a teplé počasí, dodavatelská firma nám v předvečer akce zrušila objednávku vzhledem ke světové situaci s tvrzením, že se teplo a světlo velmi zdražilo a pokud máme zájem, musíme podepsat novou smlouvu nebo odstoupit od spolupráce. Na nové podmínky jsme již nestihli reagovat. Pokusíme se zajistit na příští ročník alespoň více světla a sucha. Zvýhodnění vstupů do kulturních památek letos nebylo tak výrazné, nicméně se mnozí účastníci podívali tam, co jim na minulém ročníku uteklo. Každý účastník dostal pamětní list a velmi populární kartičku účastníka, se kterou plánujeme na příště opět nějaká vylepšení. Včas zaregistrovaní účastníci mohli vidět své vozidlo v přehledném pamětním katalogu. Předem zaslané propozice všem registrovaným měli posloužit ke stoprocentí informovanosti účastníků již před příjezdem. Mnozí si je velmi pečlivě pročetli a někteří i tiskli. Každá posádka je od nás ale dostala tradičně vytištěné při příjezdu.

Páteční večer byl velmi příjemný pro debatující kolegy, mohli nerušeně konzultovat novinky ve světě historických vozidel, konzumovat nabízené barové pochoutky či skvělý guláš, který poněkud rychle zmizel :-). Obdiv patří skupině účastníků, která hudebně doprovázela páteční večer až k jeho závěru. Velké očekávání splnila obyvatelům Litomyšle večerní jízda historických vozidel městem, kdy jsme zahájili jízdou program kinematografu bratří Čadíků na Smetanově náměstí.

V sobotu ráno po delší snídani a kratší rozpravě se i přes nepřízeň počasí vydalo cca 90 posádek na zhruba 100 km dlouhou vyjížďku Pardubickým krajem. První etapa vedla přes Benátky, Čistou a Trstěnice do Květné, kde bylo pro posádky nachystáno malé občerstvení z produkce místní Květné Zahrady z.ú. Dále vozidla pokračovala přes Poličku, Široký Důl, Poříčí u Litomyšle na zámek v Nových Hradech. Všechna historická vozidla byla zaparkována v areálu zámku - v několika výškových úrovních, jak později podotknul přítomný Jiří Junek, syn Vládi Junka. Zde patří velký dík manželům Kučerovým za poskytnutí zázemí a umocnění atmosféry při spojení výstavy historických vozidel s krásně opraveným zámkem a nádherným zámeckým parkem. Každý měl možnost navštívit i výstavy probíhající na zámku. Po dvou hodinové přestávce spojené s obědem v zámecké restauraci se vozidla vydala do druhé etapy jízdy směrem na Zderaz a Perálec s cílem v Luži v Hamzově odborné léčebně. Již se jelo bez deště a silnice osychaly. V areálu léčebny bylo nachystáno sladké občerstení s kávou, dobová hudba doplňovala relax našim účastníků. V závěru zastávky předvedla Četnická pátrací stanice Pardubice hranou ukázku z práce prvorepublikového četnictva dobově a místně sladěnou. Zde patří velké poděkování nejmenovanému herci, který si zahrál profesora Hamzu. Kdopak to asi byl .... ? Poděkování směřujeme také vedení a zaměstnancům léčebny za poskytnuté zázemí a služby. Poslední 20 km dlouhá etapa vedla přes Leštinu a Morašice zpět na zámek do Litomyšle, kde na druhém zámeckém nádvoří byla nachystaná tradiční módní přehlídka, letos na téma "Od šněrovačky k minisukni". Děkujeme Salónu první republiky.

Po večeři následovalo předávání cen a očekávaný Galavečer, který jsme v rámci půljubilejního ročníku přesunuli do Zámecké jízdárny a pozvali Bigband Základní umělecké školy v Litomyšli, aby nás hudebně doprovodil k tanci i k posledchu. Hudební doprovod doplnila kapela Tandem.

Ani letos nebylo rozhodování při přidělování ocenění jednoduché. Stále krásnější a zajímavější vozidla pořadatelům více lámou hlavu. Pátý ročník přinesl ocenění těmto účastníkům:

 

1. místo za nejkrásnější automobil získal pan Petr Egidy s vozem Praga Mignon

2. místo za nejkrásnější automobil získal pan Jan Čížek s vozem Auburn 851 Supercharged

3. místo za nejkrásnější automobil získal pan Miloš Vránek st. s vozem BMW 311/1 Sport

 

1. místo za nejkrásnější motocykl získal pan Tomáš Krause s motocyklem BMW R 57

2. místo za nejkrásnější motocykl získal pan Tomáš Kudínek s motocyklem Ariel SF

3. místo za nejkrásnější motocykl získal pan Zdeněk Novotný s motocyklem Čechie Touring

 

1. místo v kategorii Bugatti získal pan Jakub Stauch s vozem Bugatti Typ 44

2. místo v kategorii Bugatti získal pan pan Karol Pavlů s vozem Bugatti 57C

3. místo v kategorii Bugatti získal pan Maciej Peda s vozem Bugatti T40

 

Cenu Milana Maruškina dosal z rukou Romana Maruškina pan František Bauer s Tatrou 77V

Cenu pro Czech Bugatti Club převzal tradičně Jakub Stauch

Cenu pro nejstaršího řidiče si odvezl pan Karol Pavlů

Cenu řidičky si odvezla paní Irena Buřičová s motocyklem Jawa 250 Standard.

Cenu za nejstarší automobil si odvezl pan Zdenek Stuna s vozem Buick Model 10 z roku 1908

Cenu za nejstarší motocykl si odvezl pan Petr Sojka s motocyklem HILL Brothers 2¾HP Solo Mount z roku 1920.

Cenu pro nejvzdálenějšího účastníka dostal pan Maciej Peda z Polska.

Cenu Stanislava Pavlišty pro nejlépe oděnou posádku získali Jurčíkovi s Tatrou 12 Sport.

Cenu pro prvního registrovaného účastníka si odvezl pan Slavomír Hadraba s manželkou.

Cenu sympatie od pořadatelů získala rodina Moučkova.

Smolařem akce byl zvolen pan Martin Chládek s vozem Praga Piccolo

Cenu pořadatele akce převzala Silvie Zouharová Dyková za vozdila Zbrojovka Brno

Cenu za nejlepší renovaci od Františka Kudely získal vůz Zbrojovka Brno Z9 z roku 1929 pana Jiřího Kohlíčka

Pan František Kudela si odnesl pozornost od našeho klubu ke svým půljubilejním narozeninám

K narozenimám jsme také gratulovali paní Monice Grézlové

 

Každý z oceněných získal také láhev litomyšlského ležáku Bedřich z místního minipivovaru a speciální kuchyňské prkénko s motivem Bugatti od firmy Natural Massive.

Všem oceněným gratulujeme.

 

Velmi bychom chtěli poděkovat panu Jiřímu Junkovi, který letos zastoupil svého tatínka Vladimíra. S televizním štábem u nás natáčeli chystaný dokument o Elišce Junkové.

Poděkování patří vzácným hostům letošního ročníku; panu starostovi Danielu Brýdlovi a jeho manželce Blance, rodině Stauchovým, Františku Kudelovi a Jiřímu Dudychovi, autorovi našich krásných cen s motivem Bugatti.

Děkujeme všem, kdo nám jakkoliv při akci pomohli; Janě Bisové za fotografování, Miroslavu Faltovi za fotografování, kapelám Bigband a Tandem pod vedením Libora Kazdy, Zdeňku Trávníčkovi za technickou podporu při nazvučení, členům Četnické pátrací stanice Pardubice a dalším.

Závěrem děkujeme všem našim partnerům a sponzorům, mezi které hlavně patří Tiskárna H.R.G., Firmě Kolja Catering T&T trade Holding, s.r.o., Město Litomyšl, Státní zámek Litomyšl, Pardubický kraj, Zámecké návrší z.ú. a Czech Bugatti Club. Bez nich by Vzpomínková jízda na Elišku a Čeňka junkovy 2022 nebyla.

Na našem uložišti na rajčeti postupně zveřejňujeme fotografie, které jsme sesbírali, ve fotogalerii na webových stránkách a FB necháme výběr nejlepších. Uvítáme jakékoliv připomínky a postřehy, které by mohly vylepšit Vzpomínkovou jízdu při dalších ročnících.

Pátý ročník Vzpomínkové jízdy jsme věnovali památce na Standu Pavlištu.

 

Na shledání při dalším ročníku Vzpomínkové jízdy 2. až 4. 8. 2024 se těší

Veterán klub Litomyšl

 

  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
< Zpět