Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Kdo v srdcích žije – neumírá...

Publikováno: 17.09.2021

Milí přátelé, je mi smutnou povinností oznámit Vám, že nás dnes v noci opustil náš kamarád, kolega, velký veteránista Aerovkář a zakládající člen našeho klubu Standa Pavlišta. Věnujme mu tichou vzpomínku....

Zpráva o odchodu Standy přišla nenadále, mnohé z nás velice zaskočila, ikdyž jsme Standovu diagnózu znali.

Standu jsme poznali jako velice energického člověka, plného nadšení, životního elánu, kypějícího spoustou nápadů a vědomostí v jeho životním koníčku. Vše uměl velmi barvitě vyjádřit, a kdyby nemohl náhodou mluvit, předal by to třeba písemně. Nemálo z jeho myšlenek a snů se stalo skutkem. Standa stál u zrodu Veterán klubu Litomyšl, vymyslel naše členské uniformy, sestavil vzhled několika prezenčních akcí našeho klubu. Prostě nám byl vzorem a motorem. Jeho nekonečná škála nápadů a divadelní schopnost tvořila jeho osobnost. Sic byl postavou malý, možná nejmenší veteránista v republice, pro nás byl a vždy bude jeden z největších.

Takže pane velkostatkáři z Koldína, šviháku lázeňský, cestovateli F. A. Elstnere, dobový kamelote, strážmistře prvorepublikového četnictva a nejmenší aerovkáři v Evropě, děkujeme Ti za vše….


Parte je zde.

< Zpět