Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Historická vozidla při zahájení čtvrté lázeňské sezóny v Litomyšli

Publikováno: 03.05.2015

Již tradiční akce v Litomyšli pořádaná začátkem hlavní turistické sezóny v duchu dávných dob našich předků sklidila velký úšpech. I v letošním roce přijal Veterán klub pozvání organizátorů a uspořádal na Šantově náměstí výstavu a diváckou soutěž elegance historických vozidel, kterých se do Litomyšle sjelo skoro 60.

Mezi krásnými automobily mohli lázenští hosté spatřit české vozy Škoda, Praga, Tatra, Walter, Aero, Jawa či Zbrojovka Brno. Zahraniční značky zastupovaly MG, Willis - osvoboditel a Chevrolet z USA, jehož majitelka si odnesla Pohár starosty města Litomyšle za nejelegantnější vůz.

Motocykly byly v účasti nejvíce zastoupené. Zahraniční značky jako např. Indian Scout, Harley Davidson, BSA, Zündapp, Sunbeam, Triumph či Royal Enfild byly dolněny českými stroji značek Ogar, Manet, ČZ a Jawa. A právě Jawa, přesněji majitelka bílé Jawy 250 si odnesla Pohár starosty města Litomyšle za nejelegantnější motocykl. Mnohým mužům výherkyně prvních míst obou soutěžních kategorií tak vypálily rybník.

Na výstavě nebyla však jen motorová vozidla. Diváci mohli vidět i krásná jízdní kola značek Zbrojovka Brno, Eska, Tatra, Cyclon, Presto či kolo značky Vpřed a dalších.

Poděkování patří všem členům Veterán klubu, kteří se jakkoliv podíleli na přípravách, zajištění a na průběhu akce. Zvláštní dík věnujeme sponzorům, bez kterých by výstava se soutěží nemohla proběhnout. Je to tiskárna H.R.G. spol. s r.o. a restaurace Karlov, která zajistila nezbytné občerstvení pro posádky historických vozidel.

                                                                          za Veterán klub Litomyšl

                                                                                 Vojtěch Vomočil

 

Více fotek najdete zde.

 

< Zpět