Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Studenecké míle

Publikováno: 11.06.2019

V pátek 24.5.2019 se vydaly dvě posádky Veterán klubu Litomyšl na 12. ročník Studeneckých mílí o pohár starosty obce Studenec. Výprava to byla více než úspěšná!

První posádku jsem tvořil já, Karel Frank se svojí manželkou a 5 měsíční dcerou. Druhá posádka se skládala z členů VKL Jiřího Flídra, ženy Marušky a jejich dvou synů. Na pozvání Jirky s námi vyrazila i rodina Balcarova z Vysokého Mýta. Jednoho dne možná přivítáme i Pavla do našeho skvělého veterán klubu.

Naše rodina se na cestu vydala jako první - již v pátek dopoledne. Duranta 60 De Luxe jsme vezli na podvalníku, takže cesta do Vidochova, kde jsme byli letos poprvé ubytováni, probíhala bez problémů a do cíle jsme dorazili lehce po obědě. Stihli jsme i malý výlet do nedalekého Špindlerova Mlýna.

Druhá posádka, která do Vidochova dorazila a to dokonce po vlastní ose, byla rodina Flídrova s nově dovezenou Lagondou T7 16/80. Jenomže i anglický vůz nemusí šlapat jako hodinky a Lagonda cestou z Litomyšle přestala dobíjet baterii a tudíž i startovat. Než jsme se stačili vrátit z malebného Špindlerova Mlýna (doporučuji restauraci Myslivna, výborně jsme si tam pochutnali) a než dorazila i třetí posádka, která vezla svůj nádherný Ford B Cabriolet (také na podvalníku), měl mezitím Jiří u Lagondy rozebráno půl motoru a my měli o zábavu na celý večer postaráno.

Začínali jsme se obávat, že se sobotní akce zúčastní jen dva vozy. Nastala otázka - jak naskládát 11 lidí a dva kočárky do dvou automobilu Duranta a Forda? Po vynaložení velkého úsilí, vypití pár plechovek piva a rumu Don Papa se Lagondu podařilo zprovoznit. Hurá!!!! Tajný favorit na cenu o nejhezčí automobil startuje. Plni nadšení jsme šli někteří brzo spát, jelikož nás druhý den čekala zhruba 100 km dlouhá vyjížďka Podkrkonoším.

Počasí pořadatelům opět vyšlo a tak se sjelo, troufám si říct, několik stovek historických automobilů a motocyklů. Jako každý rok převažovaly automobily mladší nad těmi předválečnými. Vyjížďku zvládla až na malé problémy se spojkou u Duranta všechna tři naše auta a v pořádku jsme se v odpoledních hodinách vrátili do cíle. Zde nás čekalo vyhlášení výsledků a někteří (včetně mě) se nestačili divit. Cenu za nóbl předválečný automobil získal Jirka se svojí Lagondou a cenu starosty obce jsem obdržel já za svého Duranta 60 De Luxe. Bylo tedy co slavit a všichni jsme si za odměnu dopřáli výtečnou večeri v penzionu Trautenberk, kde jsme si hned rezervovali pobyt na příští rok. Po takovém úspěchu se rádi vrátíme.

 

Za VKL Karel Frank

  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
  • Veterán klub Litomyšl
< Zpět