Veterán klub Litomyšl
CZ EN
Veterán klub Litomyšl, z.s.
Vodní valy 1189
Litomyšl 570 01

IČO: 01390317
E-mail: veteranklublitomysl@email.cz

Předání výtěžku 6. Benefičního dobového plesu

Publikováno: 13.04.2018

Návštěva zástupců Veterán klubu Litomyšl a Sboru paní a dívek 12. dubna ve speciální škole v Litomyšli udělala radost především žákům s kombinovaným postižením.

Vojtěch Vomočil a Dagmar Čapková totiž nedorazili s prázdnou, ale s částkou 22 885,- Kč, což je výtěžek z Benefičního dobového plesu. Peníze poslouží na nákup světelných stimulačních pomůcek.

Veterán klub Litomyšl společně se Sborem paní a dívek již několik let pořádají Benefiční dobový ples. V oblečení ve stylu první republiky či 50. a 60. let si hosté užívají atmosféru let dávno minulých a přitom přispívají na dobrou věc. Peníze vždy putují potřebným v Litomyšli a letos padla volba na speciální školu. „Těší nás, že jsme mohli odevzdat přes dvaadvacet tisíc. Je škoda, že v době konání plesu řádila chřipková epidemie a vstupenky se nám vracely. Výtěžek mohl být ještě o trochu vyšší,“ říká předseda Veterán klubu Litomyšl Vojtěch Vomočil a dodává: „Bohužel příští rok nemůžeme dobový ples spolupořádat, máme trochu jinou povinnost, ale za dva roky jistě přispějeme někomu dalšímu.“

Letošní Benefiční dobový ples se konal 9. března. K tanci i poslechu hrál Bigband Základní umělecké školy B. Smetany a Reflex. Vystoupila skupina Marching Gang a flamencový taneční soubor El Grupo Andaluz z Brna. Nechyběla soutěž o nejelegantnější pár či bohatá tombola s tradiční první cenou – historickým motocyklem.

 

Jana Bisová

foto: Mája Klusoňová

< Zpět